Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

  • Verksamheten är ett samarbete med två eller fler likvärdiga parter, där Göteborgs universitet är en part.

  • Verksamheten har en väldigt specifik målgrupp som inte har intresse av att besöka andra webbsidor på universitetets webbplats.

  • Verksamheten har ett separat varumärke och grafisk profil.

Ansvar

Behörighetsrollen hotellsajtadministratör motsvarar rollen webbredaktör på externwebben. Hotellsajtadministratören har på uppdrag av sin närmaste chef det övergripande ansvaret för verksamhetens webbnärvaro. För att göra mandat och ansvar tydligt är rekommendationen att en person har denna roll.

...

Verksamheter som använder sig av en hotellsajt i Webbhotellet ska följa den av rektor beslutad Policyn Policy för universitetets externa webbplats gu.se. Där står att ”Innehållet ska vara korrekt och aktuellt, ha en tydlig struktur, god sökbarhet och vara tillgänglighetsanpassat.”

...

I de fall där webbplatserna har GU som ensam huvudman, ska samma färger samt logotyp användas som i externwebben.  

Beställning av webbplats Hotellportalen

...

Du beställer webbplatsen via webbsupportens kontaktformulär.

Ange följande:

  • Namn på webbplatsen, på svenska och engelska. Sajten måste ha en svensk och en internationell version, men allt innehåll behöver inte speglas på respektive version. Defaultsidan är alltid på svenska.

  • Kort beskrivning av webbplatsen, t ex vad den fyller för syfte och vilka samarbetspartners som ingår.

  • Organisation på GU som ansvarar för webbplatsen

  • Webbplatsägare (chef för den organisation som ansvarar för webbplatsen)

  • Namn på webbplatsadministratör (motsvarande webbredaktör på gu.se/Studentportalen)

  • Eventuellt önskemål om domän

  • Eventuellt giltighetstid, om det rör sig om en konferens t ex.

Observera att sajten måste ha en svensk och en engelsk språkversion och att defaultsidan alltid är på svenska. Man kan dock välja att ha en kortare version på det ena eller andra språket och hänvisa till den andra versionen. För mer information, se Riktlinjer för webbinnehåll.

Behörighet och utbildning

Har du gått en utbildning i och/eller arbetat i webbpubliceringsverktyget Drupal tidigare, behöver du ingen ytterligare utbildning. Hotellportalen fungerar på ungefär samma sätt som externwebben och Studentportalen. Har du inte arbetat i Drupal tidigare behöver du kontakta webbsupporten för att få utbildning och behörighet.

Om redaktörer för externa organisationer ska ha möjlighet att arbeta med sidorna måste de ha ett x-konto. Kontakta din organisations HR-stöd för att ordna ett x-konto och kontakta sedan webbsupporten för att få hjälp med deras behörigheter.

Under tiden du bygger upp din nya webbplats har den en tillfällig adress. Under denna period måste du vara uppkopplad på GU:s nät eller använda VPN för att kunna arbeta med sidorna. Det gäller både GU-anställda och externa redaktörer.

Publicering av webbplatsen

När sajten är färdigbyggd och du vill publicera den, kontakta webbsupporten på GU. Har du köpt en domän, kontakta ISP:n där du har köpt domänen och be dem att peka om den till IP 130.241.39.203. Du ska dessutom kontakta webbsupporten på GU innan du gör detta.

Avveckling av hotellsajt

Om ni inte längre har behov av er hotellsajt ska sajtägare meddela webbsupporten. Det är sajtägarens ansvar att säkerställa att eventuell arkivering och e-plikt följs innan en hotellsajt raderas.