Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Page Properties


Beskrivning

Här samlas alla de önskemål som kommer in ifrån verksamheten på adressen  webbprojektet@gu.se



InkommetFrånÖnskemålÅterkopplat
180129Olof.siverbo@gu.se

Jag önskar mig en funktion som filtrerar innehåll på en enskild sida. Exempel: https://pil.gu.se/publicerat/texter
På den sidan listas länkar till en massa skrifter. I anslutning till varje titel/länk anges en eller flera kategoribeteckningar.
Min tanke är att sidan ska inledas med en lista över dessa kategorier, där varje kategori är en länk.
Om jag t ex klickar på kategorin ”Undervisningsformer” visas enbart de titlar som är märkta med denna kategori.

Jag tror att det skulle vara en mycket användbar funktion. Webbsidorna i den kommande webben lär ju bli långa ibland,
och då kan filtrering vara ett bra sätt för användarna att snabbare hitta det de söker.

  •  170129180129
180125Lars.borin@gu.se
Hej!
Vi använder Drupal sedan flera år bl.a. för Språkbankens sidor
<https://spraakbanken.gu.se>. En funktion som vi finner omistlig är att kunna inkludera innehåll t.ex. från ett svn-repositorium. Se skärmbilden
som visar hur min egen presentationssida är kodad <https://spraakbanken.gu.se/swe/personal/lars>
En annan viktig sak är att man kan konfigurera hur publikationsdata som
kommer ur GUP ska visas upp på webbsidorna, både som människoläsbar
referens och som BibTeX-post.
  •  170125180125
180130Olof.siverbo@gu.se
  1. Vissa webbsidor existerar mest av strukturella skäl, som samlingsplats för ett antal undersidor. Vissa webbredaktörer lämnar dessa sidor nästan tomma. Jag föredrar att lista undersidornas titlar tillsammans med en mening eller två om undersidans innehåll (plus en länk förstås). Denna mening eller två brukar vara ingressen från resp undersida. Exempel: https://pil.gu.se/aktiviteter/workshoppar

    Enda nackdelen med det här upplägget, tycker jag, är att jag måste komma ihåg att ändra på ytterligare ett ställe när en ingress ändras. Mitt förslag är att man ska kunna länka in samma textparti på mer än en sida. (Inne i huvudartiklarna, alltså.) Då behöver man bara ändra en gång. (Helst skulle jag vilja kunna formatera textpartiet i fetstil på en sida och normalstil på en annan, men det är överkurs!)
  2. Ett annat exempel på när en sådan funktion vore användbar: På PIL:s webbplats återkommer ofta samma formulering på många webbsidor. Det kan t ex handla om antagningsregler eller när nästa termins kurser öppnas för ansökningar. Det handlar inte om långa texter, bara en eller ett par meningar. Även i dessa fall hade det varit utmärkt att kunna länka in samma textstycke på flera sidor, eftersom dessa formuleringar ändras ibland. Exempel: ”Höstens kurser öppnar för ansökningar onsdagen den 18 april, preliminärt cirka kl 08:00.” på https://pil.gu.se
  •  180201
180205lena.lehto@gu.se

Angående publikationslistor för medarbetarna på GU:s hemsidor.När man hämtar in publikations-ID från GUP ser publikationslistan olika ut på olika hemsidor, se inskannat exempel. Jag har sökt på Jovanna Dahlgren och första exemplet är från GUP, det andra är från avdelning för pediatriks hemsida och det tredje exemplet är från vår hemsida GP-GRC.

För att få snygga publikationslistor och kunna kopiera dessa om man behöver hade jag önskat att publikationslistorna är skrivna med Vancouver style som när man använder EndNote, se exempel nedan. Författare. Titel på artikeln. Namn på tidskrift, årtal; volym och sidnummer.

“Vancouver style” från EndNote:

Beamish AJ, Gronowitz E, Olbers T, Flodmark CE, Marcus C, Dahlgren J. Body composition and bone health in adolescents after Roux-en-Y gastric bypass for severe obesity. Pediatric obesity. 2017;12(3):239-46.


Med vänlig hälsning

Lena Lehto

  •  180205
180207annika.andersson@sprak.gu.se

Kommer vi att kunna få med oss alla formulär när vi går över till Drupal? Vi använder formulärverktyget flitigt, så jag hoppas att jag inte är tvungen att göra om allihop.