Under uppbyggnad
Lokal webbredaktör, central webbredaktör och lokal lättredaktör kan skapa och redigera.
Sidans innehåll
Om evenemang
Syftet med sidtypen evenemang är att visa upp aktuella och relevanta arrangemang som arrangeras för studenter vid universitetet. Alla publicerade evenemang listas på evenemangssöket. Det går även att göra inställningar på varje evenemang så att det automatiskt visas på startsida, Min sida och organisationssidan.
Riktlinjer
Om publicering
Om innehåll
Förstå sidtypen evenemang
Sidtypen evenemang skapar och redigerar du genom att du fyller i uppgifter i ett innehållsformulär.
Skapa evenemang
I redaktörsgränssnittets meny väljer du ‘Innehåll > Evenemang’.
Klicka på ‘+ Lägg till evenemang’.
Nu öppnas en sida med formuläret ‘Skapa Evenemang’. Vissa delar av formuläret måste du fylla i, andra är frivilliga.
När du är färdig sparar du evenemanget:
Välj ‘Spara som: Utkast’ om du vill se hur evenemangssida kommer att se ut innan du gör det publikt.
Välj ‘Spara som: Publicerad’ för att publicera evenemanget så att besökare kan se det.
Evenemangskategori och område
Tagga med fakultet, institution eller motsvarande
Genom att tagga ditt evenemang med fakultet och/eller institution så syns den på din organisationssida, och på Min sida för studenter som har ett aktuellt studiedeltagande som hör till valda organisationer.
I innehållsformuläret klickar du på ‘Tagga med organisation’. Du kan tagga med en eller flera organisationer. Beroende på om du ska tagga fakultet och/eller institution gör du olika val i dropdown-menyn:
Fakultet: Välj din fakultet, men låt institution vara tom.
Institution: Välj din fakultet, och välj därefter även din institution.
Fakultet och institution: Skapa två alternativ. Välj först fakultet, men låt institution vara tom. Klicka därefter på ‘Lägg till ytterligare alternativ’ och välj fakultet och därefter din institution
Flera organisationer. Det finns ingen teknisk begränsning för hur många organisationer en nyhet kan vara taggad med. Välj ‘Lägg till ytterligare alternativ’ och följ instruktionerna för fakultet eller institution.
Du sparar valda organisationer genom att spara sidan.
Tagga med program eller programtillfälle
Du kan ställa in ditt evenemang så att det syns på Min sida för studenter med aktuellt studiedeltagande vid ett program eller programtillfälle.
Tagga med antingen program eller programtillfälle
Om du taggar med program vissas evenemanget för alla studenter som läser programmet. Välj programtillfälle om din nyhet enbart är aktuell för studenter vid en viss “årskull”, exempelvis info om att det är dags att ansöka om examen, eller att det är dags att söka kommande termins valbara kurser.
Det finns ingen teknisk begränsning för hur många program eller programtillfällen du kan tagga ett evenemang med. Tänk på att du kan välja att tagga evenemanget med en institution om du vill nå alla studenter, snarare än att välja alla program.
Både nyheter och evenemang kan ställas in så att de syns på Min sida för studenter med ett studiedeltagande vid ett program eller programtillfälle. Tagga med antingen program eller programtillfälle Om du taggar nyheter eller evenemang med program visas sidan för alla studenter som läser programmet. Välj programtillfälle om din nyheten eller evenemanget enbart är aktuellt för studenter vid en viss “årskull”, exempelvis info om att det är dags att ansöka om examen, eller att det är dags att söka kommande termins valbara kurser. Det finns ingen teknisk begränsning för hur många program eller programtillfällen du kan tagga en nyhet med. Tänk på att du kan välja att tagga nyheten med en institution om du vill nå alla studenter, snarare än att välja alla program. I innehållsformuläret klickar du på ‘Tagga med program’. (Observera att du bara kan välja program på det språk som sidan skapades i) Klicka på ‘Sök program’. I dialogrutan som öppnas kan du söka på programmets titel eller utbildningskod. Det är möjligt att välja flera program samtidigt. Bocka i det eller de program som är aktuella och klicka på ‘Välj’. Du sparar valda program när du sparar sidan. I innehållsformuläret klickar du på ‘Tagga med årskull (programtillfälle)’. (Observera att du bara kan välja programtillfälle på det språk som sidan skapades i) Klicka på ‘Sök programtillfälle’. I dialogrutan som öppnas kan du söka på programmets titel, utbildningskod eller tillfälleskod. Det är möjligt att välja flera programtillfällen samtidigt. Bocka i det eller de programtillfällen som är aktuella och klicka på ‘Välj’. Du sparar valda programtillfällen när du sparar sidan.Tagga med program
Tagga med programtillfälle
Visa på startsidans evenemangsflöde
Alla evenemang kan lyftas in på Studentportalens startsida, där finns ett automatiskt flöde som visar de senaste publicerade evenemangen.
Det krävs särskild behörighet (central webbredaktör) för att promota evenemang till startsida. Om du har ett evenemang som du vill ska synas på startsidan kontaktar du huvudredaktören på webbredaktion@gu.se.
Alla nyheter och evenemang kan lyftas in på Studentportalens startsida, där finns automatiska flöden som visar de senaste publicerade nyheterna och de evenemang som sker närmast i tid. Det är bara vissa webbredaktörer som har behörighet att lyfta in nyheter och evenemang på Studentportalens startsida. Instruktioner: Du måste ha Drupal-behörigheten central webbredaktör för att kunna ange att en nyhet eller evenemang ska synas på Studentportalens startsida. Om du saknas behörighet kontaktar du huvudredaktören på webbredaktion@gu.se som gör detta för dig. Om du har rätt behörighet syns alternativet ‘Alternativ för lansering' (se bild). Kryssa i ‘Visas på startsidan’. Ditt val sparas när du sparar sidan. Du behöver göra den här inställningen för respektive språkversion.
Redigera ett evenemang
Instruktioner kommer
Radera ett evenemang
Instruktioner kommer