Vem får ha en webbyta?

Webbytor ersätter det som tidigare var webbplatser i Infoglue. Fakulteter, institutioner, centrumbildningar, infrastrukturer är exempel på verksamheter som får ha egna webbytor. Viktigt i skapande av webbytor är att alltid fundera över vem som är målgruppen och vad som är bästa presentationen och platsen för innehållet utifrån målgruppens behov. Det finns inget egenvärde i att skapa massa webbytor, utan tvärtom är det alltid viktigt att fundera över vad som är det rätta sammanhanget för informationen. Vem som får ha en webbyta styrs av:

  1. Varje webbyta måste ha en ansvarig webbredaktör som har genomgått redaktionell utbildning och praktiskt utbildning i Drupal.

  2. För att verksamheten ska ha en egen webbyta måste det finnas ett kommunikativt behov från verksamhet och målgrupp,

  3. Har verksamheten tillräckligt med innehåll för att driva en egen webbyta, eller kan det istället vara en del av en fakultet eller institution?

  4. Är innehållet för verksamheten tydligt avgränsat? Eller blir det en bättre användarupplevelse för besökaren om innehållet till exempel hittas på fakultetens sidor. Dvs. kan besökaren vara intresserad av närliggande information som finns på fakultet eller institution.

  5. För forskargrupper och forskningsprojekt -överväg alltid att arbeta med sidmallen för detta ändamål istället för egen webbyta. Webbyta kan vara motiverat för verksamheter med väldigt mycket innehåll .

  6. Finns det behov av egen nyhetsrulle eller kalender? I så fall behövs egen webbyta.

 

Enskilda utbildningsprogram ska aldrig ha egna webbytor då all utbildningsinformation ska samlas under ingången studera.

Information om roller och behörigheter finns i webbpolicyn:

Policy för Göteborgs universitets externa webbplatser