Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 13 Next »

Utvecklingen av den nya Studentportalen pågår fortfarande. Detta innebär att vissa funktioner fortfarande saknas och att buggar kan förekomma.

Vad är en organisationssida?

Studenter hittar svar på mycket—om inte det mesta—på portalens universitetsgemensamma sidor. Samtidigt är det viktigt att universitetets olika fakultet, institutioner och program har egna sidor där de kan presentera sin verksamhet och samla information som är viktig och nyttig för sina studenter. Av den anledningen har det tagits fram en ny typ av informationssida för Studentportalen—organisationssidan.

Fakultetssida

Som en typ av organisationssida är syftet med fakultetssidan är att servera information som är unik för varje enskild fakultet, där den primära målgruppen är de studenter som rent organisatoriskt tillhör fakulteten. Sidan är delvis mallad för redaktörer för att främja en likvärdig standard och kvalité på innehållet.

Sidmallen

Den expanderbara sidan nedan visar hur fakultetssidan är mallad för redaktörer.

🔒 = Låst för redigering

✏️ = Kan redigeras

 Mall

Fakultetens namn

<Ingress>

<Brödtext>

Faktaruta

Typ av verksamhet
Fakultet (länk till info om vad fakultet är)

Underliggande institutioner
På institutionerna bedrivs utbildning, forskarutbildning och forskning. Verksamheten leds av en prefekt.

  • Institution 1 (länk)

  • Institution 2 (länk)

  • Institution 3 (länk)

  • Institution 4 (länk)

Studentkår
Namn på studentkår (länk till hemsida)

Kontakta oss

Kontaktkort

Sociala medier?

Kontaktkort - antal frivilligt

Lokaler

<Valfria rubriker>

<Valfri text om lokaler på campus>

Dokument (syns enbart om det laddas upp dokument)

📄 Dokument 1.pdf

📄 Dokument 2.pdf

📄 Dokument 3.pdf

Viktiga länkar (rullgardinslista)

Valfri rubrik

<Valfria rubriker>

<Valfri text>

Aktuellt

Nyheter och evenemang taggade med fakulteten

Redigera organisationssida

Logga in

För att redigera i produktionsmiljön till Studentportalen behöver du logga du in med ditt x-konto. Din redaktörsbehörighet läggs på manuellt efter att du loggat in i miljön första gången.

Direktlänk till inloggningssidan finner du här: https://student-prod.apps.k8s.gu.se/login

Navigera till organisationssida

För att hitta till Lokalt innehåll på en sida, följ dessa steg:

  1. Klicka på Hantera högst upp till vänster på sidan.

  2. Klicka på Innehåll precis under.

  3. Välj Organisationssida i menyn som visas.

Redigera organisationssida

För att redigera sidan, klicka på Redigera under rubriken Funktioner.

Detta öppnar vyn för att redigera organisationssidan. (I nuläget är det inte möjligt att använda “Layout builder” för att redigera sidor.) Det finns fyra olika textrutor som kan redigeras, se nedan. Notera att sidans faktaruta och kontaktkort automatiskt berikas med information från Akaneo respektive POP och kan därför inte redigeras.

Text som kan redigeras:

  1. Sammanfattning - Här presenteras fakulteten med några rader. Texten som du lägger in här kan inte formateras utan publiceras automatiskt i fet stil och fungerar som en ingress på sidan.

  2. Brödtext - Här ges du utrymme att utveckla presentationen. Redigeraren möjliggör formatering samt ett antal andra funktioner, men tänk på att stilen texten behöver harmonisera med ingressen.

  3. Våra lokaler - Här lägger du in information om de studieutrymmen och andra lokaler på campus som är relevant för studenter vid fakulteten.

  4. Övrigt - Här finns det möjlighet att lägga till ytterligare en sektion med valfritt innehåll och valfri rubrik. Redigeraren möjliggör formatering samt ett antal andra funktioner. (Eftersom du i textredigeraren har möjlighet att skapa fler H2-rubriker så går det i praktiken att skapa mer än en sektion med innehåll.) Tänk på att inte upprepa information som är automatiskt ifylld på sidan eller som finns publicerad i lokala tillägg.

Redigeraren på denna sidan är identisk med den som finns i komponenten Editor i Layout-builder på gu.se, inklusive följande funktioner:

  1. Rubriknivåer: Utöver (“normal”) brödtext så kan du arbeta med H2, H3 och H4-rubriker.

  2. Hyperlänk: Du kan bädda in externa länkar i text.

  3. Listor: Du kan göra punkt- och nummerlistor.

  4. Bild/ljud/video: Du kan ladda upp bilder samt bädda in ljudspår eller videoklipp via URL. Tänk på tillgänglighetskraven om dessa funktioner tillämpas.

Spara, publicera och visa organisationssida

  • Om du vill spara dina ändringar under tiden du redigerar rekommenderar vi att du väljer alternativet Utkast och sedan Spara. När du sparar ett utkast visas automatiskt vyn Senaste version.

  • När du är klar med dina ändringar och vill publicera det redigerade innehållet väljer du istället alternativet Publicerad och sedan Spara. När du sparar för publicering visas automatiskt vyn Visad.

  • Du kan även granska ditt innehåll i visningsvy genom att välja Senaste version (om du har sparat som utkast) eller Visa (om du har sparat som publicerad).

Exempel på fakultetssida

På den expanderbara sidan nedan du ett exempel på hur en fakultetssida är strukturerad.

 Exempel - Handelshögskolan

  • No labels