Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

När du är inloggad som redaktör ser du en redaktörsmeny ovanför innehållet. Den består av ett antal flikar där du gör olika inställningar för innehåll och layout. Klickar du på “Layout” kommer du till Layoutbuildern där du arbetar med sektioner som består av komponenter (till exempel puffar, länklistor och evenemangslistor)

...

...

Expand
titleSkapa sektioner
  1. Gå till sidan du vill lägga till sektioner på. Välj Layout och scrolla dit du vill lägga till din sektion. Klicka på Lägg till sektion och välj den typ av sektion som du vill använda. Du kan välja mellan dessa sektionstyper:

    • Två-spalt (66_33)

    • Två-spalt (50_50)

    • Två-spalt (33_66)

    • Tre-spalt (33_33_33)

    • En-spalt

    • Fullbredd

    • Information

  1. Fyll i sektionsrubrik och sektionsingress. Undantaget från detta är om du vill lyfta ett särskilt innehåll som har egna rubriker, till exempel http://gu.se/om-universitetet .

  2. Välj grå bakgrundsfärg om du skapar en sektion för Relaterad information eller om du vill lyfta något särskilt, till exempel ett tema. Annars väljer du inte någon bakgrundsfärg.

  3. Kryssa i “Ingen marginal till ovanliggande sektion (rubrik och ingress kommer ej skrivas ut)” om sektionen ska sitta ihop med föregående sektion.

  4. Klicka på “Lägg till sektion”. Nu kan du börja fylla sektionen med komponenter.

...

Expand
titleRadera sektioner

Klicka på ikonen med ett kryss om du vill radera sektionen. Det går inte att ångra en borttagen sektion.

Expand
titleKombinera sektioner

Du kan påverka layouten på din sida genom att kombinera sektioner med olika layouts. Detta gör du genom att skapa ytterligare en sektion under din befintliga sektion. Du har då två val:

  1. Kryssa i rutan “Ingen marginal till ovanliggande sektion”: då skapas ingen linje mellan sektionerna.

  2. Kryssa inte i rutan “Ingen marginal till ovanliggande sektion”: då skapas det en linje mellan sektionerna. (Denna använder du om du byter ämne inom ämnet eller om du har en ny målgrupp).

Fördelen med att ha flera sektioner på din sida är att komponenter inom den sektionen håller sig där. Detta kan vara bra om du till exempel har innehåll som du vill ska vara på samma del av sidan, till exempel:

image-20240514-121553.pngImage Added

Här kombineras två sektioner eftersom rubriken Annonsportalen har kontaktuppgifter som behöver ligga i samband med den rubriken. Hade det bara varit en sektion hade faktarutan hamnat högst upp på sidan och därför inte i sitt sammanhang.

Ändringar kan publiceras direkt eller senare

...