...
Expand | ||
---|---|---|
| ||
Ansvar
Befogenhet
|
Former för samarbete
Redaktion
...
för universitetsgemensamt innehåll
Planering och samarbete kring det universitetsgemensamma innehållet sköts av en central redaktion , som består av ansvariga webbredaktörer med ansvarar för universitetsgemensam information inom olika ämnen/områden. Arbetet hålls samman av huvudredaktören, men varje redaktör är huvudansvarig för “sitt” innehåll.
Syfte
Den centrala redaktionen Redaktionen skapar ett forum för samarbete mellan de redaktörer som publicerar merparten av den universitetsgemensamma informationen, där redaktörerna kan samarbeta kring utformning av innehåll och tillsammans säkerställa att innehållet är kvalitetssäkrat (korrekt, möter lagkrav, lätt att läsa och ta till sig för en besökare), möter målgruppens behov och underlättar studievardagen för universitetets studenters studievardagstudenter.
Effektmål
Den universitetsgemensamma informationen på Studentportalen är skrivet med “en röst” (samma tonalitet och utformning av innehåll).
Vägen från fråga till svar är kort.
Vägen från förslag till genomförande är kort.
Medlemmar
Representanter från universitetsgemensamma funktioner för studenter: Utbildningsenheten, Universitetsbiblioteket, Welcome Services, ASK, Servicecenter, International Centre, etc.
...
Besluta om riktlinjer för utformning av det universitetsgemensamma innehållet
Planera för vad som ska lyftas på startsida, genomgångsidor och informationssidor.
Planera för publicering av nytt innehåll.
Säkerställa att det finns en plan för när och hur det universitetsgemensamma innehållet ska kvalitets- och faktagranskas.
Stötta varandra och diskutera kring olika redaktionella utmaningar.
Redaktion lokala ansvariga webbredaktörer
Note |
---|
OBS! Huvudredaktören undersöker just nu hur en lokal redaktion kan utformas samt när, var och hur möten kan ske. |
Mötesformer och samarbete
Redaktionen möts 4 gånger per år, med fokus på den pågående terminen eller terminssavslut- och start. Däremellan sker samarbete genom en Teams-grupp, där en chatt används för att diskutera olika frågor och delge information.
Redaktion för kärnverksamheten
Vi undersöker för tillfället möjligheten att sammanställa en lokal redaktion . Vilka som ska ingå behöver beslutas. Förslag är att alla ansvariga webbredaktörer för respektive institution/fakultet/motsvarande ingår. Redaktionen leds av huvudredaktören, varje redaktör är ansvarig för sitt innehåll.med representanter från kärnverksamheten. Redaktionen leds av huvudredaktören, men vilka som ska ingå samt när, var och hur möten och samarbete kan ske behöver beslutas.
Plan för framtagande av redaktionen:
...
Info |
---|
Förslag som har skickats till ansvarig webbredaktör Syfte Redaktionen för kärnverksamheten skapar ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte mellan webbredaktörer som publicerar information för fakulteter, institutioner och motsvarande på Studentportalen. Redaktionen ska tillsammans säkerställa att struktur och innehåll på Studentportalen möter såväl studenter som och kärnverksamhetens behov, att vi har samsyn på hur och var vi publicerar information samt att informationen är kvalitetssäkrad (korrekt, möter lagkrav, lätt att läsa och ta till sig för en besökare)webbplatsens målgrupper) och bidra till en samsyn om var information ska publiceras. Effektmål
Gemensamt arbete Det gemensamma redaktionella arbetet består bland annat i att:
Medlemmar Redaktionen leds av Studentportalens huvudredaktör. I redaktionen ska alla fakulteter, institutioner och motsvarande representeras, genom något av alternativen:
Mötesformer och samarbeteMedlemmar Redaktionen leds av Studentportalens huvudredaktör. I redaktionen ska alla fakulteter, institutioner och motsvarande representeras, genom något av alternativen:
Gemensamt arbete Det gemensamma redaktionella arbetet består bland annat i att:
Mötesformer Redaktionen möts 2 eller 4 gånger per år, via Teams eller fysiskt (input från redaktörer)möte. Samarbete Medlemmar i redaktionen samarbetar främst via (input från redaktörer):
ArbetsgångHur arbetet kan se ut
Exempel på en arbetsgång:
|
Redaktioner inom en organisation
...