...
Klicka på Hantera högst upp till vänster på sidan.
Klicka på Innehåll precis under.
Välj Organisationssida i menyn som visas.
...
Redigera organisationssida
...
Detta öppnar vyn för att redigera organisationssidan. (I nuläget är det inte möjligt att använda “Layout builder” för att redigera sidor.) Det finns fyra tre olika textrutor som kan redigeras, se nedan. Notera att sidans faktaruta och kontaktkort automatiskt berikas med information från Akaneo respektive POP och kan därför inte redigeras.
...
Textrutor som kan redigeras:
Sammanfattning: Här presenteras fakulteten med några rader. Texten som du lägger in här kan inte formateras utan publiceras automatiskt i fet stil och fungerar som en ingress på sidan.
Brödtext: Här ges du utrymme att utveckla presentationen. Redigeraren möjliggör formatering samt ett antal andra funktioner, men tänk på att stilen texten behöver harmonisera med ingressen.Våra lokaler: Här lägger du in information om de studieutrymmen och andra lokaler på campus som är relevant för studenter vid fakulteten.
Övrigt: Här finns det möjlighet att lägga till ytterligare en sektion med valfritt innehåll och valfri rubrik. Redigeraren möjliggör formatering samt ett antal andra funktioner. valfria rubriker. (Eftersom du i textredigeraren har möjlighet att skapa fler H2-rubriker så går det i praktiken att skapa mer än en sektion med innehåll.) att skapa flera sektioner.)
Dock så behöver den första rubriken heta “Våra lokaler” och innehålla information om de studieutrymmen och andra lokaler på campus som är relevant för studenter vid fakulteten.
Övrigt innehåll är frivilligt. Tänk på att inte upprepa information som är automatiskt ifylld på sidan eller som finns publicerad i lokala tillägg.
...
Redigeraren på denna sidan är identisk med den som finns i komponenten Editor i Layout-builder på gu.se, inklusive följande funktioner:
Rubriknivåer: Utöver (“normal”) brödtext så kan du arbeta med H2, H3 och H4-rubriker.
Hyperlänk: Du kan bädda in externa länkar i text.
Listor: Du kan göra punkt- och nummerlistor.
Bild/ljud/video: Du kan ladda upp bilder samt bädda in ljudspår eller videoklipp via URL. Framöver kommer det sannolikt också gå att ladda upp filmklipp. Tänk på tillgänglighetskraven om dessa funktioner tillämpas.
...